Spelend leren

Beste ouders,

Ik hoop van harte dat jullie en jullie dierbaren allemaal gezond en wel zijn. Ik en de kinderen begonnen elkaar net iets beter te leren kennen en plots gebeurde het ondenkbare, de scholen moesten hun deuren sluiten… Om er voor te zorgen dat jullie kapoenen mij niet vergeten zal ik wekelijks iets op de klasblog plaatsen.

Om te voorkomen dat de kinderen zich de komende weken gaan vervelen zal ik zo nu en dan enkele tips en activiteiten met jullie delen die jullie eventueel samen met jullie kinderen kunnen doen. Ook thuis kunnen zij al spelenderwijs van alles leren.

Veters strikken doe je zo: met behulp van dit gedichtje en bijhorend stappenplan kan je eventueel het strikken van de veters thuis al een keertje oefenen. De kinderen werken hierbij zowel aan het volgen van een stappenplan als aan hun fijne motoriek.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Voor de leesbeesten:

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Loopt er bij jou thuis een echte boekenwurm rond of zoek je nog een activiteit om jouw kind(eren) de komende weken educatief bezig te houden? Neem dan zeker eens een kijkje in de Fundels – app. Tot 3 april stellen we voor IEDEREEN een aantal titels uit onze catalogus gratis beschikbaar.

Hoe krijg je toegang tot de gratis boekjes?

* Download de Fundels-app in Google Play of de App Store
* Meld je aan met je ‘MijnBibliotheek’- profiel of kies voor ‘Doorgaan zonder aan te melden’
* De gratis boekjes vind je bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’
* Klik op downloaden om toegang te krijgen tot de boekjes

Enkele leuke links: – Ook eentje voor de echte leesbeesten, hier vind je verschillende leuke digitale prentenboek: https://www.boekpakket.nl/digitale-prentenboeken/ – Zoals ik hiervoor al zei, ook spelend kan men leren, via deze link kan je enkele leuke startgames downloaden: https://www.smartgames.eu/nl/blog/hoe-hou-je-jouw-kinderen-thuis-educatief-bezig?fbclid=IwAR2FRVFKtywClHZnnGjnP7BpoBdTWfY3wNsTcTQioBRGC5xjwF7YyyJfmPc – Zeker ook een aanrader is het spelen met zoutdeeg, deze valt altijd in de smaak bij kinderen, hier vind je een link met hoe je de perfecte zoutdeeg kan maken: https://meldiy.nl/beste-zoutdeeg-recept/?fbclid=IwAR2Fu6qXSqY6V5VCn3W4zJ9FChoM0y35x-kfuXL-x_VVMP7zzvmgIxTr5WY

Werkblaadjes: Voor de echte werkers onder ons heb ik ook enkele werkblaadjes: eentje om te werken aan de schrijfmotoriek, eentje om te werken rond de cijfers en eentje om nauwkeurig te kijken en te letten op details. Helaas krijg ik deze niet op de blog geplaatst net zoals de video die ik gemaakt had rond het prentenboek de Gruffalo. Moesten jullie interesse hebben in de werkblaadjes mogen jullie mij contacteren via het volgende e-mail adres: jirina.stolk@sgkod.be

Classdojo: Om de communicatie met jullie nog wat vlotter te doen verlopen zou ik graag werken met de app classdojo. Sommige van jullie kennen deze app misschien al wel aangezien ze deze ook gebruiken bij de jongste kleuters. Het is een zeer handige app waar boodschappen, foto’s en video’s op gedeeld kunnen worden. Deze groep is enkel bestemd voor de ouders, andere mensen hebben geen toegang tot de bestanden die hierop geplaatst worden. De app geeft je ook de mogelijkheid om met mij te kunnen communiceren indien er een dringende vraag of probleem is. Moest dit jullie ook aanspreken download dan zeker de app en stuur mij even het e-mail adres door waarmee ik jou aan onze klasgroep mag toevoegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s